Szinglik Napja

szinglik napja

Van anyák napja, apák napja, gyereknap, és már Szinglik Napja is!

A Szinglik Napjának ötlete Kínából származik, minden évben november 11-én fesztivált szerveznek, ahol a szinglik megünnepelhetik szingliségüket.

Szinglik Napjának története

Az első Szinglik Napját a 90-es években rendezték a Nanjing-i egyetemen. Az esemény azért kapta a Szinglik Napja elnevezést, mert a dátum, amikor tartották, november 11 (11/11) csupa egyesből áll. A szingli (single) nem csak egyedülálló, párkapcsolat nélkül élő embert jelent, hanem magát az egyes számot is. A diákok az egyetem befejezése után folytatták a Szinglik Napjának ünneplését, és hamarosan nagy népszerűségre tett szert nem csak Kínában, hanem Kínán kívül is.

Szinglik Napját eleinte csak fiatal férfiak ünnepelték, akkor még agglegények napjának nevezték, de ma már mind a férfiak és mind a nők részt vesznek az ünneplésben. Ezen a napon az egyedülálló emberek bulizhatnak a többi egyedülállóval, gyakran vakrandi partykat szerveznek, hogy a szinglik párt találjanak maguknak. Ez is mutatja, hogy nem arról van szó, hogy a szinglik nem is szeretnének párkapcsolatot, hanem pont ellenkezőleg! A szinglik napján szó esik a társkeresésről, és a kínai médiában gyakran beszélnek a szerelemről ezen a napon. A Szinglik Napját anti-Valentin napnak is szokták nevezni.

november 11 szinglik napja

Az évszázad Szinglik Napja

2011. november 11-ét tartják az évszázad szinglik napjának, mivel ebben az évben a dátumban nem csak négy darab egyes szerepelt, hanem hat (2011.11.11.)

Alibaba és a Szinglik Napja

Az Alibaba webáruház tulajdonosa meglátta az üzleti lehetőséget a Szinglik Napjában, és 2009-ben hatalmas akciókat hirdetett erre a napra. Végül is a Valentin nap is hatalmas üzlet, miért ne lehetne a Szinglik Napja is? A számítása bejött, annyira, hogy mára a Szinglik Napja a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi eseménye lett. Az Alibaba egyetlen nap alatt 14 millió dolláros forgalmat csinált!

Szingli idézetekért kattints a linkre!