Étvágygerjesztő koktélok a nyári grillezéshez

koktélok grillparty

Grillezni mindenki szeret. Odakint étkezni és partit adni szintén. Amikor összegyűlik a család és a barátok, akkor felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen koktélokkal, alapanyagokkal érdemes készülni, amitől biztosan megjön mindenki étvágya. Ahogy megérkezik a meleg időjárás, azonnal előkerülnek a legfontosabb grillező eszközök, azok a fogások, amiket csak odakint lehet igazán finoman elkészíteni. Általában mindig marad valamennyi étel, így érdemes étvágygerjesztő koktélokat kínálni hozzájuk.

Ebben a cikkben olyan keverékeket sorolunk fel, amiknek köszönhetően biztosan minden eltűnik az asztalról.

Milyen koktélokkal készüljünk?

A nyár már javában zajlik, a legtöbb esetben megtörténik az első összejövetelek, nyaralások, grillpartik. Ilyenkor előkerülnek a hűsítő italok, a frissítő keverékek, amelyek nem csak könnyebben elviselhetőbbé teszik a forró nyarat, de még az étvágyunkat is meghozzák. Éppen ezért, igyekszünk olyan recepteket megmutatni, amelyek garantáltan megállják a helyüket egy-egy kerti partin, születésnapi bulin, esti grillezésen.

Persze nem maradhat el a hideg sör sem, de nem mindenki szereti ezeket az italokat, így érdemes másokra is gondolni. Ehhez mindenképpen szerezzünk be koktél eszközöket, amelyekkel bárki készíthet otthon különféle mixeket, alkoholos és mentes változatok egyaránt.

Görögdinnyére fel!

Végre itt a magyarok egyik, ha nem a kedvenc gyümölcse. Ebben a hideg görögdinnyés koktélban minden megvan, amit imádunk a nyárban. A dinnye, a jég, az áfonya savanykás íze, a lime-lé, ami mindent ellensúlyoz. Jöhet még hozzá egy kis bodza, menta, amik megkoronázzák az egész keveréket.

Nincs más dolgunk, mint a dinnyét fagyos állapotban a turmixba helyezni, majd addig darálni, amíg el nem éri a kásás állagot. Ezt követően jöhet a lime kicsavart leve, az áfonyalé, a gin, illetve a bodzalikőr. Keverjük őket össze alaposan, öntsük koktélos pohárba, majd mentalevéllel díszítsük.

Ki szereti az ananászt?

A nyár másik kedvence az ananászos daiquiri, amelyben egyesül az ananász és a frissítő kókusz. Pár másodperc alatt karibi hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba. Az étvágygerjesztő keverék esetében annyi a teendő, hogy a cukrot és a vizet összefőzzük, 10 perc után lekapcsoljuk és hagyjuk, hogy kihűljön. Közben tisztítsuk meg az ananászt, kockázzuk fel, fagyasszuk le. Végül minden hozzávaló mehet a blenderbe, amit aztán csak le kell turmixolni. Jéggel kiegészítve már kínálhatjuk is a vendégek számára.

Mindenki kedvence

Végül, de nem utolsó sorban itt az Aperol spritz, ami nem csak az olaszok egyik kedvenc koktélja. Ma már minden országban kipróbálhatjuk, kedveltnek számít, így biztosan minden hozzávalót megtalálunk hozzá a boltokban. Aki az autentikusságra vágyik, az tartsa be a 3-2-1 szabályt, tehát 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol, 1 rés szóda. A buli kezdetén bátran használjuk több szódát, így nem lesz annyira ütős, sokáig élvezhetjük a társaságot.

Kép: pexels.com