Ékszer divat – 2022 nyár

ékszer trendek 2022

Az elmúlt néhány évben a minimalizmus, a praktikum és a hordhatóság uralta az ékszer piacot, viszont úgy tűnik, hogy ez most kiegészül az egyedi stílussal. Továbbra is találkozunk arany, rose gold, ezüst és orvosi fém ékszerekkel, hiszen ez a négy alapanyag továbbra is nagyon népszerű, viszont a kialakítás, a stílus és a különféle díszítések tekintetében számos újítással várnak bennünket a legjobb ékszermárkák.

Jönnek az élénk színek

Egyaránt a női és férfi ékszerek között is kaphatóak ma már egészen rikító árnyalatú karkötők, órák és fülbevalók is. Így a neon mellett a pasztell és a tradicionális színek is népszerűek, mint a piros, a kék vagy a sárga.

Aki nem szereti, ha a ruhái színesek, általában szívesen választ valamilyen színes ékszert, hiszen egy egyszerű fehér vagy fekete monokróm stílusú outfitet szinte bármelyik élénk színű ékszerrel fel lehet dobni.

A színes ékszerek egyébként is magabiztosságot, kreativitást és egyediséget sugároznak, emiatt merjük őket bátran hordani azokon a szürke hétköznapokon is, amikor egyszínű öltözetet viselünk.

Fókuszban a high-tech motívumok

Míg régebben a klasszikus gyöngyök, szivecskék és virágminták uralták az ékszer piacot, addig ma már a 2022-es ékszer trendek modern technológiát ábrázoló motívumok felé kezdenek elhajlani.

Persze továbbra is rendelhetőek klasszikus gyöngyökkel és retro stílusú kövekkel kirakott ékszerek, de azért itt-ott már kezd megjelenni a technológia, mint motívum.

Találkozunk emiatt kis robotokat ábrázoló karkötőkkel, rakétára vagy űrhajóra emlékeztető motívumokkal tarkított nyakláncokkal, illetve számos olyan díszítéssel is, amelyeket gyakran az interneten lévő mémek ihlettek.

Azért nem kell lemondanunk a minimalizmusról sem

Annak ellenére, hogy itt-ott újításokat látunk a különféle ékszer trendeket illetően, továbbra is óriási piacot hódítanak meg a minimalista stílusú ékszerek.

Aki szívesen hord színes ruhákat, az gyakran inkább a minimalista stílusú ékszereket választja, hiszen ezekhez gyakorlatilag mindegy, hogy milyen öltözetet párosítunk, az eredmény garantáltan összhangban lesz.

Az egyszerű emiatt továbbra is nagyszerű, mert a klasszikus, finom és stílusos ékszerek általában kiállják az idő próbáját, hiszen szinte sosem tudnak kimenni a divatból.