5 ok, amiért kutyával könnyebb ismerkedni

kutyával ismerkedni

Egyedülállóként felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon mennyire lehet ismerkedni akkor, ha van egy kutyád? Vajon megkönnyíti azt, hogy szóba elegyedjenek veled, vagy egyenesen hátráltat a négylábú jelenléte?

Nos, vettük a bátorságot és végeztünk egy kis kutatást a témában és örömmel tudatjuk, hogy arra jutottunk, hogy egy kutyával könnyebben rád találhat a szerelem! A kutyák kiválóan alkalmasak arra, hogy kapcsolatba lépj másokkal, akár társaságot akár párt keresel!

Természetesen senkit sem bíztatunk arra, hogy felelőtlenül örökbe fogadjon egy ebet a társadalmi életének felpörgetése céljából, de érdemes megfontolni a lehetőséget.

Mielőtt döntést hoznál, tudj meg mindent az ember leghűségesebb barátjáról és a helyes kutyatartásról! Ebben segítségedre lehet a dogx.hu weboldal.

5 ok, amiért kutyával könnyebb ismerkedni

  1. A kutyatartókat vonzóbbnak találják

Felmérésünk szerint a kutyával élőket vonzóbbnak találják az emberek. A kutya felelősségtudatról, következetességről és önállóságról árulkodik, ami mindenképpen szimpatikus a másik fél számára.

Az a tudat, hogy a kiszemelt személy szereti az állatokat, képes gondoskodni róluk és aktív életmódot folytat mindenképpen pozitívan hat az első benyomásra.

Ha már van kutyád, bátran tölts fel közös képet vele a profilodra és vegyél le mindenkit a lábáról!

  1. A kutya képes megtörni a jeget

A kutyás szinglik szerint sokkal könnyebb séta közben ismerkedni, ha velük van kedvencük, ugyanis remek indokot szolgáltat arra, hogy beszélgetést kezdeményezhessünk ismeretlenekkel.

Péter elmondása szerint, csak úgy tapadnak rá a nők, amikor a Margit-szigeten sétáltatja ausztrál juhászkutyáját, Boby-t. A bolyhos bundájú, különleges ebet imádják, mindenki szeretné tudni, hogy milyen fajta, hogyan jutott hozzá és hogy megsimogathatják-e? Saját bevallása szerint már több randit is köszönhet bűbájos kedvencének!

  1. Új emberekkel találkozhatsz

Mivel a kutyák minden nap igénylik a sétát és kutyaiskolába is járnod kell velük, ezért jó eséllyel ismerhetsz meg új embereket, akik szintén szeretik az állatokat.

A rendszeres kutyás programok révén több alkalmad is kínálkozik arra, hogy többször összefuss valakivel, és jobban megismerd azokat, akiket szimpatikusnak találsz.

Bátran elkérheted a telefonszámukat arra hivatkozva, hogy játszhatnának együtt a kutyáitok. Az eb miatt senki sem fog arra gyanakodni, hogy randipartnert keresel a parkban!

  1. Csökkenti a stresszt

Dóra és Zoli négy évvel ezelőtt találkoztak kutyasétáltatás közben a Duna-parton, azóta már együtt élnek és a jövőt tervezik.

Elmondásuk szerint sokat segített a kutyák jelenléte az első találkozás alkalmával, hiszen gyakorlatilag a kutyák előbb találtak egymásra, mint ők maguk. Sokkal nyugodtabban tudtak ismerkedni úgy, hogy már az első pillanatban nyilvánvalóvá vált, hogy kedvenceik remekül kijönnek egymással.

A kutyák nyugtató hatással vannak az emberre, elterelik a figyelmet arról, hogy feszengeniük kellene amiatt, mert megszólította őket egy idegen.

  1. Önbizalmat ad

A kutyások sokkal nagyobb önbizalommal állnak neki az ismerkedésnek, bátrabban és nyitottabban közelednek másokhoz.

Az egyik kiváltó ok az lehet, hogy kedvenceink feltétel nélkül szeretik gazdáikat és minden nap bebizonyítják, hogy kócosan is szerethető vagy, amitől jobban érzed magad a bőrödben.

A megnövekedett önbizalom hatással van az élet más területeire, így a párkapcsolatokra is. A kutyások rendszerint nem csinálnak abból ügyet, ha nem tökéletes a megjelenésük, hiszen az időnként maszatos ruhák azt bizonyítják, hogy remekül szórakoztak kedvencükkel a játékidőben.

A háziállatok segíthetnek lebontani azokat az akadályokat, szociális félelmeket, melytől oly sokan szenvednek. A kutyák képesek kizökkenteni gazdáikat a komfortzónájukból, lehetőséget nyújtanak arra, hogy új emberekkel ismerkedhessenek meg, boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá teszik a gazdájukat. A kutyatartókat gyakran megközelíthetőbbnek, vonzóbbnak, megbízhatóbbnak és felelősségteljesebbnek gondolják azoknál, akik nem gondoskodnak egy háziállatról. Ha érzed magadban az elkötelezettséget, fogadj örökbe egy kutyát. Lehet, hogy párt nem találsz, de egy hű társat biztosan magad mellett tudhatsz a személyében!