A biztonságos szexuális együttlét

biztonságos szex

A fiatalok, akik még elmerülnek a tanulásban, a barátokkal való időtöltésben, a szórakozásban, a kötelezettségek nélküli életben, gyakran csak egyszerűen élvezik a pillanatot. Amikor jövőjüket tervezik, egészséges emberként tekintenek magukra, aki előtt még ott áll az egész élet. Hogy ezt a perspektívát semmi se zavarhassa meg, érdemes tudni, hogyan vigyázz magadra és egészségedre, hogy életed véletlenszerű eseményei ne kényszerítsenek álmaid feladására.

A közösülés megkezdésére vonatkozó döntés pillanata nagyon fontos. Érdemes tudni a biztonságos szexről, és tudatában kell lennünk annak, hogy az élet ezen szférája nagyon szórakoztató lehet, ha felelősségteljesen hozzuk meg a döntéseinket.

Hozz tudatos döntéseket az életeddel kapcsolatban!

Amikor úgy döntesz, hogy életed valamilyen fontos szakaszát elindítod, nyilván végiggondolod, hogy ennek most így kell-e történnie. Hasonlóképpen kell döntést hozni egy szexuális együttlét megkezdéséről is. Érdemes megfontolni, hogy mindez a te elhatározásod kérdése: nagyon fontos, hogy biztonságban érezd magad, és biztos legyél abban, hogy tisztában vagy azzal, mit kell tenned, hogy megvédd magad a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Amikor találkozunk életünk szerelmével, élvezzük az intimitást, és azt akarjuk, hogy ezek a pillanatok örökké tartsanak. De vajon készen állsz arra, hogy ennek a szerelemnek a gyümölcse megjelenjen az életedben?

Készen állsz a teherbe esésre, a szülésre és a baba nevelésére? Ha még nem tudod a választ erre a kérdésre, győződj meg arról, hogy a szex biztonságos. Jobb, ha a fiatalok, csak akkor válnak szülővé, amikor készen állnak rá, és nagyon akarják. A fogamzásgátlásnak több módja is létezik, ezek közül a legelterjedtebb a hormonális fogamzásgátlás (tabletta, tapasz, hüvelyi rendszer) és a barrier módszer (óvszer). Óvszer használatakor ne feledd, hogy a síkosító gél csökkentheti ennek a fogamzásgátló módszernek a hatékonyságát. A vízbázisú síkosítók biztonságosnak tekinthetők.

Szexuális úton terjedő betegségek

Az egészség drága kincs. Ne hagyd, hogy egy véletlenszerű esemény likvidálja mindazt, amit elterveztél. Vagyis soha ne veszítsd el az uralmat önmagad felett. Azok, akik alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer fogyasztása után úgy döntenek, hogy véletlenszerű partnerrel vagy védekezés nélkül szexelnek, különösen veszélyeztetik egészségüket. Fontos tisztában lenni azzal, hogy így kiteszed magad a nemi úton terjedő betegségek fertőzésének, ilyenek a szifilisz, a tripper, a chlamydia, a herpesz vírus, a HPV, a HIV-fertőzés és a trichomoniasis. Egyszerűen rossz megközelítés, ha úgy érzed, hogy téged mindez nem érinthet. Gondolj csak bele, a megfertőződöttek pontosan ugyanígy gondolkodtak.

A trichomoniasis a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. Nőknél gyakrabban diagnosztizálják, mint férfiaknál. A trichomonas vaginalis férfiaknál és nőknél is évekig élhet a húgyúti rendszerben anélkül, hogy riasztó tüneteket okozna. A lappangási idő általában 4 naptól 4 hétig tart. A nők esetében a fertőzésnek számos tünete lehet. Valakinél a trichomoniasis tünetmentes. A legtöbb esetben azonban a betegség fő megnyilvánulása a habzó, sárgászöld, kellemetlen szagú váladékozás, ami irritálja a nemi szerveket. A hüvelyi váladékozást fájdalom és égő érzés kísérheti a húgycső területén, valamint gyakori vizelés kísérő fájdalommal.

A trichomoniasis férfiaknál általában tünetmentes, a fő panaszok a vizelés közbeni fájdalom és égő érzés, a húgycső fehéres váladékozása, gyakori vizelés. Ha bármelyik tünet jelentkezne nálad, teszteld magad a Trichomonas Vaginalis gyorsteszt segítségével, amit kedvező áron, 1 munkanapos szállítással rendelhetsz meg a Carbon Medical webáruházból.