Rapid randi jelentése, mi az a rapid randi?

rapid randi jelentése

Egyre többen ismerkednek rapid randin, talán Te is kipróbálnád, de lehet hogy nem tudod pontosan hogy mi az a rapid randi, mit jelent a rapid randi egyáltalán? Ebben a cikkben megtudhatsz mindent a rapid randiról!

Rapid randi jelentése

Rapid randi jelentését nem könnyű pár szóban összefoglalni, az angol SpeedDating szó magyarosítása, de használatosak még a gyors randi, villám randi, villámcset kifejezések is.

Mi az a rapid randi?

A rapid randi egy olyan társkereső program, ahol általában 5-7 férfi és ugyanennyi nő vesz részt. Minden férfi beszélget 5-10 percet minden nővel, azaz egy este alatt részt vesz 5-7 “gyors randin”, (mivel ez a rapid randi jelentése). Az esemény végén mindenki leadhatja egy papíron a szervezőknek, hogy kit talált szimpatikusnak, kivel találkozna még szívesen. Amennyiben egy nő szimpatikusnak jelölt egy férfit, aki szintén szimpatikusnak találta őt, azaz egyezés van, akkor a szervezők megadják nekik a másik elérhetőségét. Innentől kezdve a résztvevőkön múlik, hogy keresik-e egymást, vagy mit lépnek a továbbiakban.

Rapid randi menete

A rapid randi elején a szervezők minden résztvevőknek elmondják a tudnivalókat, mi lesz a program menete, tehát nem kell izgulni, ha még sosem voltál. A lényeg, hogy a lányok leülnek egy-egy asztalhoz, majd a fiúk is odaülnek egy-egy lányhoz, tehát minden asztalnál egy lány és egy fiú ül. A szervezők általában csengetéssel vagy valamilyen egyéb módon jelzik, hogy elindul a “rapid randi”, tehát lehet kezdeni beszélgetni.

Ezek a beszélgetések általában 5-10 percesek, a szervezők ezt előre mindig megmondják, hogy náluk éppen hány percesek a randik. Amint letelik az 5-10 perc, a szervezők csengetnek, vagy egyéb módon jelzik, hogy vége a randinak. Ekkor a fiúk egy asztallal odébb ülnek, általában az asztalok számozottak, így lehet könnyen követni hova kell tovább menni. A csere után mindenkinek új beszélgetőtársa lesz, és kezdődik megint az 5-10 perces rapid randi. Ez így megy egészen addig, míg minden fiú nem beszélgetett minden lánnyal.

Az est végén mindenki egy lapon leadja a szervezőknek, hogy kit  talált szimpatikusnak. A szervezők begyűjtik a szimpátia kártyákat, összesítik őket és e-mailben értesítenek, hogy volt-e közös találatod, és ha igen, megkapod az illető elérhetőségét. Van olyan cég, ahol online felületen keresztül lehet leadni a szimpátia jelöléseket.

A rapid randi teljesen diszkrét, mivel a beszélgetések alatt csak a keresztnevedet tudja a másik fél, illetve van olyan hely is, ahol még azt sem, mert mindenkinek fantázia neveket adnak, például Batman, Hófehérke és hasonlók. A szabályzat általában tiltani szokta, hogy a beszélgetések alatt megadd a személyes elérhetőségedet, ami egyébként sem ajánlott.

Érdemes még tudni a rapid randiról

A rapid randikat általában 20-45 éves embereknek szervezik, korosztályokra bontva. Például, hogy 20-29 éveseknek, 30-39 éveseknek, ezeket előre megadják.

Bár a szervezők mindent megtesznek, hogy ugyanannyi férfi és nő vegyen részt egy-egy rapid randi rendezvényen, garantálni nem tudják, hogy pont ugyanannyi férfi és nő lesz. Ha belegondolsz ezt nagyon nehéz összeszervezni, főleg ha valaki lemondja az utolsó pillanatban. Azokon a helyeken, ahol előre ki kell fizetni a részvételi díjat, nem csak a helyszínen, ez kevésbé fordul elő, de ott is történt már ilyen. Ha mondjuk kettővel több férfi van, mint nő, akkor is megtartják, csak akkor a férfiak kevesebb nővel beszélgetnek, illetve ha az ellenkező nemű résztvevők száma nem éri el azt a minimumot, amit a szervezők hirdettek, akkor valamilyen kompenzációt szoktak adni. Például ha a honlapon az szerepel, hogy minimum 7 nővel/férfivel randizhatsz, de csak 6 lesz ott.  Sokszor a szervezők túlteljesítik az ígéretüket, tehát hiába hirdették, hogy minimum 7 nővel/férfival randizhatsz, lehet hogy 10-12 emberrel is fogsz, mert többen jelentkeztek.

A legtöbb rapid randi szervezőnél van garancia, ha senkit nem jelöltél szimpatikusnak, akkor még egyszer mehetsz ingyen.

Rapid randi ára

Rapid randi ára általában 5000 Ft, szervezőtől függ, és általában magában foglal egy italt is.

Miről beszélgess a rapid randin? Legjobb rapid randi kérdések

Mit mondanak mások a rapid randiról? Rapid randi tapasztalatok

Rapid randi Budapesten