Szerelmes táncos filmek – 13 kihagyhatatlan film

szerelmes táncos filmek

A szerelem és a tánc kéz a kézben járnak, nem véletlenül mondják, hogy a tánc a vízszintes vágyak függőleges kifejeződése. Ezért nem meglepő, hogy a táncos filmek legtöbbjében a szerelmi szál is megjelenik. Összeválogattunk 13 kihagyhatatlan szerelmes táncfilmet, amelyek magukkal ragadó történetükkel és elképesztő táncjeleneteikkel garantáltan az önfeledt szórakozás élményét nyújtják. A következő alkotások mindegyike egyedülálló módon ötvözi a szerelem varázsát és a tánc lelkét, így nem csupán a táncrajongók számára jelentenek feledhetetlen élményt, hanem azoknak is, akik szeretnének elmerülni egy igazi szerelmi történetben.

Habár mindegyik film más és más táncstílust képvisel, pl hip-hop, latin táncok, disco, közös bennük a szeretet, az érzelem, és a táncosok közötti kémia, amely az egész vászonról sugárzik. Egy szuper randi program is lehet egy ilyen film közös megnézése.

Szerelmes táncos filmek – 13 kihagyhatatlan táncos film

Magic Mike utolsó tánca – Magic Mike’s Last Dance – 2023

Egy unatkozó milliomosnő szerződteti a már visszavonult Magic Mike-t, hogy létrehozza élete legnagyobb showműsorát. Összeszedi Európa legjobban mozgó táncosait és összeállítja a műsort.

Szereplők: Channing Tatum, Salma Hayek

Imdb értékelés:

West Side Story – 2021

Az Oscar-díjas Steven Spielberg rendezésében és a Pulitzer- illetve Tony-díjas Tony Kushner írásában készült West Side Story a könyörtelen rivalizálás és ifjonti szerelem klasszikussá vált történetét meséli el, New York Cityben, 1957-ben.

Kaliforniai álom – La La Land – 2016

Mia, a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian, a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Szereplők: Emma Stone, Ryan Gosling

Kaliforniai álom teljes film magyarul:

Step Up – 2006

Nehezen kezelhető srác Tyler Gage, a táncparkett ördöge. Nevelőszülőkkel él, ideje nagy részét a haverokkal az utcán tölti. Egy éjjeli balhé után a fiatalkorúak bíróságán köt ki, ahol közmunkára ítélik. Takarítóként kell letöltenie a büntetését abban a művészeti középiskolában, ahol barátaival randalíroztak. A fiú itt találkozik Norával. A táncos lány felfigyel Tyler ösztönös, szinte akrobatikus tánctudására. Így, amikor lesérül a táncpartnere, és veszélybe kerül a vizsgaelőadása, Nora elintézi, hogy Tyler kerüljön a helyére. A tánc és Nora segítségével egy új élet lehetősége villan fel Tyler előtt.

Szereplők: Channing Tatum, Jenna Dewan-Tatum

Step Up teljes film magyarul:

Hölgyválasz – Shall We Dance? – 2004

John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi’s stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

Szereplők: Jennifer Lopez, Richard Gere, Susan Sarandon

Imdb értékelés: 6.2

Made in Hungária – 2009

Bár nem készült túl sok magyar táncos film, azért nem készülhet el úgy egy ilyen ajánló, hogy magyar film ne legyen benne. Jampik, rock n’ roll és szerelem Budapesten.

Miki, szüleivel pár disszidensként Amerikában töltött év után, visszatér Budapestre. A fiú csomagjában jó pár lemez lapul, kedvenc amerikai előadóitól. A fiúnak nagy tervei vannak, a magyar Jerry Lee Lewis szeretne lenni. Itthon azonban sok minden megváltozott. A régi barátai az új vezért, a népszerű csókkirályt, Rönét követik és gyerekkori szerelme, Vera is más fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tud-ra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, így elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kiss Tünde, Fenyő Iván

Piszkos tánc – Dirty Dancing – 1987

Az olyan klasszikus, régi táncos film, mint a Dirty Dancing soha nem megy ki a divatból. Sokan még esküvői táncnak is a Dirty Dancing zenéjét és táncát választják.

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhétéves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

Szereplők: Patrick Swayze, Jennifer Grey

Imdb értékelés: 7.0

Dirty Dancing teljes film magyarul

Pomádé – Grease – 1978

Nyaralás közben találkozott a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olsson. Akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, többé sosem látják egymást. A gimiben azonban újra összefutnak. A sok civódás után mindig édes a békülés. Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway-produkción alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának.

Szereplők: John Travolta, Olivia Newton-John

Pomádé teljes film magyarul

Gumiláb – Footloose – 1984

Ren Chicagóból költözik anyjával a poros kisvárosba, Beaumontba. A fiú számára, aki hozzászokott a nagyvárosi tinédzserek életmódjához, a tánchoz, a zenéhez, a konzervatív erkölcsök egészen más világ. Itt Moore tiszteletes szabályai szerint él mindenki. Évekkel ezelőtt ugyanis egy táncmulatság után autóbaleset történt, és meghalt négy tinédzser. Azóta tilos errefelé a tánc és a zene. Egyetlen ember van a városban, aki ellenszegül a szigorú szabályoknak, Moore tiszteletes lánya, Ariel. A két lázadó fiatal egymásba szeret. A konfliktus nem várat sokáig magára.

Szereplők: Kevin Bacon, Lori Singer

Gumiláb teljes film magyarul:

 

A szívem érted rapes – Save the Last Dance – 2001

Sara, a középosztálybeli, kisvárosi lány arról álmodik, hogy a balettnek szenteli életét. Ám édesanyja halála után örökre el akarja felejteni ezt az álmot. Apjához költözik Chicagóba, szűkös körülmények közé, és megpróbál beilleszkedni a gimnáziumi – jobbára fekete – fiatalok közösségébe. A helyi táncklub legmenőbb arca, a vagány Derek egész más ütemre táncol – a hip-hop lüktető ritmusára. De így sem kell sok hozzá, hogy szemet vessen a szomorú szőke szépségre. Amikor kiderül, hogy mindketten imádják a táncot, arra is rájönnek, hogy egymáshoz szintén szoros szálak fűzik őket. Ám a két fiatalnak nem csak a köztük lévő különbségeken kell úrrá lenniük, hanem barátaik és családjuk ellenállásán is, ha azt akarják, hogy szerelmük maradandó legyen.

Szereplők: Julie Stiles, Sean Patrick Thomas

Imdb értékelés: 6.2

Párbaj – 2018

Miután Amalie apja tönkremegy, a fiatal táncosnő gondtalan élete teljesen megváltozik. De amikor találkozik Mikaellel, a hiphop táncossal, újra felveszi a ritmust.

Szereplők: Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia

Mindenem a tánc  – Dance With Me – 1988

A szexis latin-amerikai fiúnak, Rafaelnek vérében van a tánc. Nem is csoda, hogy megérkezése után rögtön életet lehel az Excelsior táncstúdióba. Összeismerkedik a szexis tánctanárnővel, Rubyval (Vanessa Williams), aki szeretné magát visszatáncolni az élmezőnybe. Rafael követi Rubyt a táncvilágbajnokságra, ahol Ruby mással indul a versenyen. Rafael azonban nem csupán táncpartnerre, Ruby pedig nem csupán bajnoki trófeára vágyik.

Szereplők: Chayanne, Vanessa L. Williams

Mindenem a tánc teljes film magyarul:

A szenvedély ritmusa – The Way She Moves – 2001

Amie a közelgő esküvője alkalmából nem éppen szokványosnak mondható nászajándékot kap a barátaitól és a kollégáitól: egy salsa és mambó tanfolyamra szóló bérletet. A lány szorgalmasan veszi a táncleckéket, mert az a terve, hogy a nagy napon meglepi a vőlegényét egy igazi vérpezsdítő salsával. Ám az órák közben nemcsak a tánctudása növekszik, hanem a jóképű puerto rico-i oktató iránt érzett szenvedélye is. Amie-nek pedig a küszöbön álló esküvője előtt döntenie kell: Jason vagy Nicholas.

A szenvedély ritmusa teljes film magyarul

Neked melyik a kedvenc szerelmes táncos filmed?

Nézd meg ezeket is:

.