Első randi témák – Top 8 téma a sikeres első randihoz!

első randi témák, első randi kérdések

Örülsz, hogy sikerült összehozni az első randit, de lehet a második gondolatod:

„Úristen, miről beszélgessünk az első randin?! Én nem vagyok egy társasági ember, nem tudom mit mondjak!”

Ne aggódj, ebben cikkben megtalálod a legjobb első randi témákat, első randi kérdéseket, amiket bevethetsz.

De mielőtt belekezdenék az első randi témákba, el szeretném mondani, hogy nincs okod izgulni. Teljesen természetes, ha kicsit ideges vagy az első randi előtt, valószínű a partnered is az. Sőt, az lenne a baj, ha semmi izgalom nem lenne benned, mert ez azt jelentené, hogy egyáltalán nem érdekel.

Hidd el, hogy tudsz beszélgetni! Mindenki tud beszélgetni, biztos vannak barátaid, ismerőseid, kollegáid akikkel szoktál beszélgetni, ha velük tudsz beszélgetni, akkor a randin is tudsz.

És akkor nézzük, miről lehet beszélni az első randin:

Első randi témák – Zene, filmek, sorozatok

A zenét mindenki szereti, mindenkinek vannak kedvenc együttesei, énekesei. Arról is érdekes és sokszor vicces beszélni, hogy gyerekkorában kinek mi volt a kedvenc zenéje. Hasonló a helyzet a filmekkel vagy sorozatokkal. Ha sikerül közös pontot találnotok, mondjuk mindketten szeretitek Tarantino filmjeit, vagy Trónok Harca rajongók vagytok, biztos hogy beindul magától a beszélgetés, és nem kell azon gondolkoznod, hogy mit mondjak.

első randi kérdések, zene

Első randi témák – Munka

Elsőre úgy tűnhet, hogy milyen unalmas már erről beszélni, de most őszintén, nem érdekel mivel foglalkozik a partnered? Ez mindenkit érdekel, úgyhogy ezt a témát nem érdemes kihagyni. A legtöbb időt a munkahelyünkön töltjük, és mindenkinek vannak munkahelyi sztorijai, kollegáival, főnökeivel, amiket megoszthattok egymással. Például ha mindketten multinál dolgoztok, biztos millió sztori előjön a különböző meetingekről.

 

Első randi témák – Hobbi, szabadidő

Szintén érdekes téma, hogy ki hogy tölti a szabadidejét, mivel szeret foglalkozni. Ha nagyon különbözőek vagytok ezen a téren, például a másik búvárkodni, meg hegyet mászni szeret, Te meg inkább otthon olvasni, akkor kiderülhet, hogy nem passzoltok egymáshoz. De az is lehet, hogy ugyanaz a hobbitok, például mindketten szerettek biciklizni.

 

Első randi témák – Háziállatok

Háziállatok szintén hálás téma. Van-e, volt-e háziállata a másiknak, vagy szeretne-e. Ha mindketten kutyások vagytok, akkor biztos lesz miről beszélnetek, de akár az is közös pont lehet, ha mindketten utáljátok a macskákat. Ha Te utálod a macskákat, esetleg allergiás is vagy rájuk, jobb ha az elején kiderül, ha a partnered meg macskaimádó és 10 macskája van otthon.

első randi témák, háziállatok

Első randi témák – Étel, ital

Enni mindenki szeret, úgyhogy az ételekről szívesen beszélnek az emberek. Kinek mi a kedvenc étele, milyen konyhát kedvel olaszt vagy inkább a kínait? Egyre többen követnek szigorúan valamilyen táplálkozási stílust, ez sem árt ha kiderül az elején, hogy mondjuk Te vegán vagy, a partnered meg csak húst hússal eszik.

Ezen a témakörön belül szintén lehet arról beszélgetni, hogy ki kedveli inkább a sört, és ki a bort, valamint egy másik ziccer téma a kávé vagy tea. A kávésok általában nagyon kényesek a kávéjukra, nem mindegy, hogy milyen fajta kávé, tejjel vagy tejszínnel, hideg vagy meleg tejjel, cukorral, rövid kávé, hosszú kávé rengeteget tudnak erről beszélni.

 

Első randi téma – A hely, ahol vagytok

A hely, ahol éppen vagytok felkínálja magát egy kis beszélgetésre. Aki kitalálta a helyet, miért pont azt a helyet választotta, mi tetszik a helyben, milyen más helyekre szoktatok járni.

 

Első randi téma – Utazás

Az utazás az egyik legjobb beszédtéma, és kutatások alapján akik az utazásról beszélgetnek, azoknál nagyobb esélye lesz folytatása a randinak, szóval ezt a témát ki ne hagyd az első randin! Lehet arról beszélni, hogy ki merre járt már korábban, melyik ország, város tetszett igazán, hova szeretne még elutazni a jövőben.

első randi témák utazás

Első randi téma – Aktualitás

Mindig vannak olyan témák, amik az adott időszakban foglalkoztatják az embereket, amivel tele van a sajtó. Például az Olimpia, Oscar díjak vagy bármi, ami éppen felkapott. A politikai és nagyon közéleti témákat jobb inkább kerülni.

 

Miről ne beszélj az első randin?

Vannak olyan témák, amiket jobb kerülni az első néhány találkozás alkalmával:

 • Politika
 • Vallás
 • Betegségek
 • Exek

 

Első randi kérdések

 1. Milyen napod volt?
 2. Ki a legjobb barátod?
 3. Mi az amit a legjobban utálsz a randizásban?
 4. Mi a legjobb ajándék amit valaha kaptál?
 5. Ki a példaképed?
 6. Vannak testvéreid?
 7. Mi volt a jeled az oviban?
 8. Mi volt a legbátrabb dolog, amit valaha tettél?
 9. Gyerekkorodban mi akartál lenni?
 10. Mi az amit mindig is ki akartál próbálni, de még nem tetted?
 11. Milyen volt az első mobilod?
 12. Bagoly vagy kakas típus vagy?
 13. Mi bosszant fel?
 14. Mire vagy a legbüszkébb?
 15. Milyen iskolákba jártál?

 

Még néhány tipp

Remélem tudtam segíteni, és találsz jó ötleteket, amiket fel tudsz használni az első randin, zárásként még pár tipp.

Nem kell bemagolni a kérdéseket, ezeket csak beszélgetésindítónak használd. Figyelj, hogy mit mond a partnered, és ahhoz próbálj hozzászólni. Simán lehet, hogy elindultok a macskáktól, és aztán ahogy folytatódik a beszélgetés, teljesen más témánál lyukadtok ki.

Nyitott kérdéseket használj! Például „Mi a kedvenc ételed?” és ne azt, hogy „Szereted a spagettit?”. A „Szereted a spagettit?” kérdésre igennel vagy nemmel lehet válaszolni, míg a „Mi a kedvenc ételed?”-re lehet bővebben.

Ne felejts el magadról beszélni, ne csak kérdezz! Jó, ha készülsz témákkal, de semmiképpen ne bombázd a partneredet egy csomó kérdéssel, mert úgy fogja érezni magát, mintha állásinterjún lenne. Te is beszélj magadról, hidd el a másik is kíváncsi rád.

Kérdezz vissza! Ha a randipartnered megkérdezi mondjuk, hogy van-e háziállatod, ha válaszoltál, kérdezz vissza, hogy és Neked?

Hogyan viselkedj az első randin? Olvasd el itt!

Ha tetszett a cikk, kérlek like-old vagy oszd meg!