Első randi szabályok, avagy hogyan viselkedj az első randin

első randi szabályok

Az első randin általában mindenki kicsit zavarban van, ez teljesen természetes, hiszen mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. Bízom benne, hogy ez a kilenc pont segítséget nyújt ahhoz, hogyan viselkedj az első randin, milyen első randi szabályokra figyelj, hogy legyen második randi is!

 

Első randi szabályok – Ne késs!

A nagymamám még mindig azt mondta, hogy egy nőnek meg kell váratnia a férfit, hogy tesztelje a férfi érdeklődését. Szerintem ez már a nagyi idejében sem volt igazán korrekt eljárás, de a XXI. században meg végképp idejét múlt. Arról nem is beszélve, hogy mennyire indulhat pozitívan egy randi, ha valamelyik fél egy órát várt a másikra, de az is benne van a pakliban, hogy a másik nem fog várni, és elmegy. Egyre gyorsabb világban élünk, ahol az idő az egyik legértékesebb dolog, a férfi és a nő is tisztelje meg a másikat, és a randit azzal, hogy pontosan érkezik. Ha közbejön valami, vagy látod, hogy nem fogsz időben megérkezni, akkor értesítsd a másikat.

 

Első randi szabályok – Öltözködés

Az öltözködéssel is tiszteld meg a partneredet és randit. Nem jelenti, hogy kisestélyiben vagy szmokingban kell megjelenni, kivéve ha az Opera Bálba mentek, de ne is a legrégebbi kinyúlt pulóveredbe menjél.

 

Első randi szabályok – Férfinek illik kiválasztani a helyet

A férfinek illik kiválasztani a randi helyszínét vagy programot, de nem jelenti azt, hogy nem kérdezheti ki a nő véleményét. De mindenképpen legyen valami elképzelése, és legyen határozott. Nincs annál rosszabb, mikor azzal megy el fél óra, hogy nem is tudom, hova menjünk, menjünk ide, jaj az nem jó, akkor inkább oda? Ha étteremben, kávézóban van az első randi, akkor a férfinak illik leadni a rendelést, tehát a nő elmondja a férfinek, hogy mit szeretne, és a férfi közli a pincérrel. De lehetőleg ne úgy, ahogy Jack Nicholson a lenti filmben.

 

Első randi szabályok – Ne kritizáld a programot!

Ha a másik javasol programot, vagy helyet, akkor ne kritizáld. Ez nem azt jelenti, hogy el kell menned egy szusi étterembe, ha nem szereted a szusit, udvariasan elmondhatod, ha valami miatt nem tetszik, de ne úgy, hogy bántó legyen vagy a másik kritikának vegye.

 

Első randi szabályok – Ne igyál túl sok alkoholt!

Egy pohár bor segíthet oldani a feszültséget, de ne vidd túlzásba. Túl sok alkohol kihozhat belőled olyan dolgokat, amit nem biztos, hogy az első randin meg kell mutatnod magadból.

ne igyál túl sok alkoholt

 

Első randi szabályok – Ajánld fel a számla felezést

Nőknek illik felajánlani, hogy közösen fizessék a számlát, természetesen ha a férfi ragaszkodik, hogy ő fizesse, akkor rá kell hagyni.

 

Első randi szabályok – Randi időtartama

Szánj időt a randira. Elég kiábrándító, mikor valaki úgy érkezik a randira, hogy fél órám van, utána dolgom van. Ha esetleg előre így állapodtatok meg, akkor rendben van, de egyébként elég kellemetlen, mikor valaki sokat készül, és a randin közli a másik, hogy neki csak fél órája van. Inkább egyezzetek meg másik időpontban, mikor mindketten tudtok elegendő időt szakítani a randira.

 

Első randi szabályok – Felejtsd el a telefonodat

Ma már mindenki hozzá van nőve a telefonjához, és reggeltől estig mennek az sms-ek, chat-ek. Nagyon, nagyon, nagyon rossz érzés olyan valakinek a társaságában lenni, aki egész este a telefonját nyomkodja. Ha egész este a telefonoddal foglalkozol a partnered helyett, ne számíts rá, hogy újra találkozni akar majd veled! Azért mész az első randira, hogy megismerd a másikat, hát foglalkozz vele, és felejtsd el a telefonodat, akár le is némíthatod, vagy kikapcsolhatod.

első randi szabályok - ne telefonálj

 

Első randi szabályok – Nézz a szemébe!

A telefon kijelző helyett nézz inkább a másik szemébe! A szerelem kialakulásához fontos a szemkontaktus, emellett nem túl jó érzés olyan valakivel beszélgetni, aki sosem néz a szemedbe.

Miről beszélgessetek az első randin? Olvasd el itt!

Te mit ajánlanál az első randizóknak, mire figyeljenek?

Ha tetszett a cikk, kérlek like-old vagy oszd meg!