Mit vegyek fel első randira?

mit vegyek fel első randira - első randi ruha tippek

Az első randi előtt mindenki izgul egy kicsit. Miről fogunk beszélgetni? Fogok-e tetszeni egymásnak? Lehet, hogy ő lesz az igazi? Természetes, hogy igyekszel a legjobb formádat hozni, kipihenten, ápoltan jelensz meg, de sok töprengést okozhat, hogy mi a megfelelő viselet. Valóban érdemes átgondolni, mit vegyél fel első randira, mert a ruhaválasztás nagyban befolyásolhatja a rólad kialakított első benyomást.

Mit vegyek fel első randira?

Ahelyett, hogy órákat töltenél ruhák próbálgatásával és ezalatt egyre idegesebben készülődnél az első randira, célszerű néhány egyszerű szempontot nyugodtan átgondolni előre, és ezzel megóvni magadat a sok stressztől és a későbbi feszengéstől.

Alkalomhoz illően és komfortosan: hol lesz a randi?

Ha vacsorázni mentek, érdemes utánanézni, milyen jellegű az étterem, és aszerint ruhát választani.

Egy családias pizzázóban feszélyezve éreznéd magad, ha túlöltöznél, de egy elegánsabb étterembe nyugodtan felvehetsz finomabb darabokat anélkül, hogy sok lenne. Ilyen például a nőknél az egybe szabott ruha, amely nemcsak klasszikus, de megfelelő szabásvonal esetén – és persze szigorúan magassarkúval – a legnőiesebb is.

randi ruha elegáns vacsihoz

Férfiaknak elegáns helyre továbbra is a fehér ing, fekete/sötétszürke öltöny vagy zakó az ideális (egyéb esetben természetesen szóba jöhetnek más színek is)

Tipp: Nyakkendőtűt ne tegyél fel, ma már nem divat. Elegáns megjelenésnek nem kimondottan része a vagány ékszer vagy a nyak tövében húzódó gyöngyös nyaklánc sem.

Sokan az első randin szabadtéri programra vagy sétálni mennek. Ilyenkor mindig nézz utána picit az időjárásnak. Ha túl meleged van vagy annyira fázol, hogy vacog a fogad, nem fogsz tudni a másikra figyelni, mert minden figyelmedet leköti, hogy nem érzed komfortosan magad.

Legyen mit felvenni, ha hideg van és ugyanígy, lehetőleg kerüld el, hogy a nem megfelelő ruha miatt túl meleged legyen. Ha esetleg egy bowlingterembe vagy biliárdozni mentek, olyan öltözetet válassz, ami erre alkalmas és kényelmesen tudsz benne mozogni.

Kis színtanácsadás: milyen színek illenek egymáshoz és mi áll jól neked?

A haj, a szem színe és a bőr világosabb vagy sötétebb tónusa alapján különböző, az évszakok nevével jelölt színtípusok segítenek eligazodni ebben a kérdésben.

Ha bizonytalan vagy, hogy te melyik típusba tartozol, kérd bátran stílustanácsadó segítségét, mert nem mindig azok a színek állnak valakinek a legjobban, amelyeket megszokásból a leggyakrabban hord.

A hideg színek és meleg színek csoportosítás mellett további szempontok is döntőek lehetnek.

Érdemes tájékozódni kicsit, mert a megfelelő színű ruha sokat dobhat a megjelenésünkön az első randin.

Ha tavasz típus vagy, üde, játékos színeket kombinálj egy elegáns első randis programra, akár romantikus kiegészítőkkel, virágos mintákkal.

A nyár típusokon a tört kék, világosszürke, világos, tört lila, vagyis a világos, hideg „cukorkaszínek” a legelegánsabbak.

első randi ruha színek

Az ősz típus mély földszíneket kombinálhat egymással, feldobva arany színű ékszerrel és vidámabbá téve színes kendőkkel, kiegészítőkkel.

Ha tél típus vagy, a sötét élénk kék, bordó, lila, piros, fekete elegáns ruhák állnak neked a legjobban. Válassz bátran kontrasztos színeket vagy akár egy üde natúr szín valamelyik árnyalatát. De bármelyik típusba is tartozol, egyszerre maximum három színt kombinálj!

A részletek is lényegesek: mi a helyzet a kiegészítőkkel?

Az egyszerűbb ruhákat mindig érdemes feldobni kiegészítőkkel. Egy elegáns nyaklánc, egy ízléses sál vagy akár karakteresebb ékszerek is szóba jöhetnek, a lényeg, hogy passzoljon az öltözékedhez, és ne üssön el a saját stílusodtól sem.

Mivel randipartnereddel még nem ismeritek egymás történeteit, bármennyire szereted agyonnyúzott, kicsit kopottas táskádat vagy bolyhosra mosott sáladat, első benyomásként a másiknak ezek pusztán nem túl kellemes részletek lehetnek és elvonhatják a figyelmét. Figyelj a részletekre, az összhatáshoz a jól megválasztott kiegészítők is hozzátartoznak.

És persze ez nem csak a nőkre vonatkozik: szerencsére ma már a férfiak is bátrabban viselhetnek stílusos, akár merészebb kiegészítőket is. A klasszikusabb nyakkendők, zsebkendők mellett a sálak, ékszerek, órák is jól mutatnak, ha ízlésesen választunk és az öltözékhez illő darabokat kombinálunk.

Ne habozz stylist segítségét kérni ebben a témában sem, mert néhány egyszerű trükk is elég, hogy az első randin jó benyomást tegyél a másikra, anélkül, hogy másnak kéne mutatnod magad, mint aki vagy.

És a legfontosabb: milyen vagy?

Mindenki szeretné, ha olyannak fogadnák el, amilyen, de ehhez az is kell, hogy soha ne akarjunk másnak tűnni, különösen egy első randin ne. Nem jó, ha egy nő például miniszoknyát vesz fel az első találkozásra, ha egyébként nem szokott ilyet hordani. Egyébként is lényeges, hogy az öltözet összhangban legyen a célokkal: ha komoly kapcsolatot keresünk, és túl kihívó a ruha, amit viselünk, az félreviheti a dolgot.

Nőként bármit is veszel fel, farmer/szoknya és top összeállítást vagy elegáns egybe szabott ruhát, a lényeg, hogy összhatásában nőies legyen. Emeld ki nőies testalkatod derékban karcsúsított ruhákkal, pulóverekkel, de ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább ruhából és kiegészítőből is válassz egyszerűbbet, hogy az összhatás ne legyen „túl sok”, vagy kérd szakértő stylist segítségét.

Tipp: A férfiak esetében a farmer, ing, zakó, bőrcipő összeállítással nem lehet hibázni, a részletekkel annál inkább. A rövid ujjú inget mindenképpen mellőzd, ahogy az anyagára rávasalt matricás, feliratos változatokat is. Tavasszal, ősszel egy póló, dzseki, farmer, sportosan elegáns cipő összeállítás is tökéletes.

Az öltözködési stílusok sok mindent elárulhatnak valakiről, és fontos, hogy 40 felett is merjünk divatosan, stílusunknak, de az aktuális trendnek is megfelelően felöltözni már egy első randira is. Ennek ugyanis mindig van egy olyan üzenete, hogy a személyiség, gondolkodás nem öregszik, és ízlésesen megválasztva az egyes darabokat, kortól függetlenül is lehetünk trendkövetőek.

Bármilyen további kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal!

Kecskés Rita

stylist

https://stilustanacsadas.hu/

tel: 06 30 930 4402