Esküvői trendek 2023-ban: smink, ruha, kiegészítők

esküvői trendek 2023

Tulajdonképpen bármilyen megjelenést esküvőinek hívhatunk, ha annak van egy háttérsztorija. Amikor a menyasszony gondolataiban megfordul az ünnepi kinézet, akkor nem mindenkinek azonnal a gyengéd és finoman nőies vonalak jutnak eszébe. Vannak olyanok, akik különösen kedvelik a különleges megjelenést. A divat minden évben változik, így talán könnyebb is a döntés.

Ebben a cikkben a 2023-as trendeket mutatjuk be, eláruljuk, hogy milyen eljegyzési gyűrűk és karikagyűrűk valók esküvőre az idei évben.

A smink kérdése

Három fő alappillér van, a smink, a frizura és a manikűr. Emellett persze minden esetben hangsúlyt kap a ruha és a kiegészítők. A smink kapcsán alapszabálynak tekinthető a szép és ápolt bőr, amit nem takar el a vastag alapozóréteg. A sminknek azonban minden esetben tartósnak kell lennie, hiszen ki kell bírnia az egész napos sírást, táncot és étkezést. Idén semmi esetre sem szabad eltakarni az anyagjegyeket és a szeplőket, ezek ugyanis különlegesek és egyediek.

Klasszikusnak tekinthető ebben az évben is a szemhéj sarkában történő sötétítés vagy a tusvonal, azonban trendinek már korántsem lehet mondani. Érdemes pár modern elemmel kiegészíteni, mint a színes tusvonal, egy kis strassz, vagy éppen egy csillogó szemfesték. Túlzásba nem kell esni, de nyugodtan lehet kísérletezni. Az egyszerű smink is lehet igen divatos, amit pár feltűnőbb árnyalattal lehet igazán egyedivé varázsolni.

Népszerű kérdés még a műszempilla, amit esküvőn nem árt elkerülni, hiszen így sokkal természetesebb hatást érhetünk el. A túlzottan dús szempilla ódivatú és korszerűtlen, ellenkező hatást eredményez, mint amit szeretnénk.

Milyen legyen az esküvői frizura?

A fodrászatokban bőven akad formázási lehetőség. A frufru még mindig divat, amiből azért rövidet nem érdemes az esküvő napjára vágatni. Még mindig divatosabb a laza hullámok, amik az arc mellett pihennek.

A laza és ápolt haj természetes hatással még mindig menőnek számít. Nem kell tehát túlzásba esni és túlgondolni. Elegendő, ha megmossuk a hajunkat és valamennyire megformázzuk. Már kész is a laza és egyedi hatás. Pár kiegészítő a hajba még elfér, de felejtsük el a koronát és a tiarákat, ezek már nem számítanak divatosnak.

Térjünk át a manikűrre!

Ezt a témát gyorsan le lehet zavarni, hiszen a nude lakkok mindig tökéletes megoldás nyújtanak a menyasszony számára. Általánosságban elmondható, hogy vagy a sminket vagy a körmöt érdemes előtérbe helyezni, a kettő együtt nem trendi. Egy kis finom csillogás, pár vékony grafikai vonal és már kész is van a tökéletes manikűr.

Összegezve

Látszik tehát, hogy az esküvők trendjei is inkább a klasszikus és természetes irányvonalat veszi fel, így ebben érdemes gondolkodni.